INDICATA: occasionmarkt fors minder

dinsdag 15 december, 2020

Occasions worden moeilijker verkocht, blijkt uit de nieuwe INDICATA Market Watch. De nieuwe coronamaatregelen en (toen nog) dreigende lockdown gooit roet in het eten. In heel Europa is de daling 15,6 procent.

De effecten van de huidige lockdown zitten nog niet verwerkt in deze cijfers, benadrukken de onderzoekers van INDIACATA. Die komt volgende maand. Maar in deze cijefrs is al te zien dat de focus van de consument duidelijk is gericht op andere zaken dan op het kopen van auto’s.

In Nederland daalde de verkoop afgelopen maand met 10,5 procent. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar zijn er 21% minder gebruikte diesels en 13% minder benzineauto’s verkocht. Beter verkopen de gebruikte hybrideauto’s en vol-elektrische auto’s, maar ook daar vlakt de groei af. Voor die laatste categorie geldt zelfs dat de omloopsnelheid is afgenomen, in tegenstelling tot de conventionele brandstoffen. “Een vervelende trend voor dealers die speciaal een voorraad van auto’s met een dergelijke alternatieve aandrijflijn hebben aangelegd en nu moeten constateren dat deze minder snel verkocht worden dan hun occasions met een traditionele aandrijflijn”, aldus INDICATA.

Categorie: Remarketing
Labels: Autorola, INDICATA Market Watch