EV-subsidiepot 2021 alweer leeg

dinsdag 5 januari, 2021

Het subsidiebudget voor particulieren op de aanschaf of lease van nieuwe elektrische auto’s is binnen 24 uur alweer leeg, meldt RVO vandaag op haar website. Door middel van een loting zal de rangschikking van alle op 4 januari 2021 volledig ingediende aanvragen worden bepaald.

Begin oktober leidde de subsidie al tot ophef in de branche toen ook al bleek dat de pot voor 2020 als snel leeg bleek. Subsidies konden vanaf 1 juli dat jaar worden aangevraagd. De de zogenaamde doorschuifbepaling werd door het Kabinet geschrapt en het loket ging dicht. Op 4 januari 2021 zou vervolgens weer een nieuwe ronden volgen, met een budget van zo’n 1,1 miljoen euro. Maar die is binnen een dag dus ook al leeg.

De loting zal nu plaatsvinden binnen dertien weken na 4 januari 2021. Maar aanvragen die nu buiten het subsidieplafond voor 2021 vallen kunnen mogelijk door afwijzing van andere al ingediende aanvragen nog in aanmerking komen voor subsidie, meldt RVO. Totdat duidelijk is of er sprake is van vrijkomen van budget zullen deze aanvragen worden aangehouden tot maximaal 26 weken na de datum van indiening.

Voor tweedehands EV’s is overigens nog wel subsidie. De pot is daar 13,5 miljoen groot.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: RVO