EVBox meldt mijlpaal van 200.000 laadpunten

dinsdag 5 januari, 2021

Wereldwijd heeft EVBox Group 200.000 laadpunten geïnstalleerd, meldt het bedrijf vandaag dat eind dit kwartaal beursgenoteerd zal zijn (NYSE). Tegen 2023 wil het bedrijf 1 miljoen laadpunten hebben geïnstalleerd.

Volgens CEO Kristof Vereenooghe blijft EVBox ook dit jaar, als beursgenoteerd bedrijf, de productontwikkeling verbeteren en zullen er innovatieve en slimme laadoplossingen op de markt worden gebracht. “Met ons brede aanbod van laadoplossingen kunnen we altijd voldoen aan de verwachtingen van onze partners en klanten en deze zelfs overtreffen.”

Eind vorig jaar kondigde EVBox Group aan een beursgenoteerd bedrijf te worden in samenwerking met TPG Pace Beneficial Finance. Naar verwachting wordt EVBox vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE). In 2020 vierde EVBox zijn 10-jarig jubileum en versterkte het zijn positie als marktleider.

Afgelopen maart richtte EVBox samen met ChargePoint en Allego ChargeUp Europe op, een snelgroeiende alliantie die werkt aan een geharmoniseerde pan-Europese markt voor laadinfrastructuur. Want alleen door een open en competitieve markt te bouwen, kunnen we elektrische bestuurders de beste dienstverlening bieden, met laadinfrastructuur die in heel Europa toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, zegt Koen Noyens, Director of EU Policy bij EVBox Group. “Vorig jaar was, ondanks de pandemie, nog steeds een interessant jaar voor Europa met onder andere de verscherpte emissiedoelstellingen voor de transportsector en een blijvende groei in de verkoop van elektrische voertuigen.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVBox