Hyundai verkoopt 140 waterstof NEXO’s

donderdag 7 januari, 2021

In 2020 zijn er in Nederland opnieuw meer Hyundai’s NEXO verkocht dan het jaar ervoor. Met zo’n 140 verkochte exemplaren heeft Hyundai de markt voor waterstof-elektrisch aangedreven auto’s (FCEV) voor 90 procent in handen.

De Hyundai NEXO (vanaf 69.995 euro) blijkt vooral ingezet door (lokale) overheidsinstellingen en ondernemers die het potentieel van waterstof zien, schrijft Hyundai. Het Koreaanse merk produceert al sinds 2013 FCEV-personenauto’s in serie en is wereldwijd markleider op dit gebied. Alleen al in Nederland rijden op dit moment ruim 400 FCEV’s rond. Naast Hyundai heeft ook Toyota een waterstofauto in het programma. In maart komt de tweede generatie van de Mirai op de markt. Net als Hyundai belooft Toyota een actieradius van rond de 650 kilometer.

Onlangs breidde Hyundai de afzet van zijn waterstof-elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar China. Het gaat om in totaal 4.000 exemplaren waarmee grote Chinese bedrijven samen met Hyundai een ecosysteem voor bedrijfsvoertuigen met brandstofcel willen opzetten rond Shanghai en de Yangtze-rivierdelta. China wil in 2030 een miljoen waterstofvoertuigen op de weg hebben. Eerder al leverde Hyundai trucks met een brandstofcel aan Zwitserland, voor onder meer de bevoorrading van grote supermarktketens.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Hyundai NEXO