Mobility Service stapt in elektrische bestelauto’s

woensdag 13 januari, 2021

Mobility Service breidt haar aanbod van elektrische voertuigen uit met elektrische bestelauto’s. De leasemaatschappij ziet een groeiende vraag naar dergelijke duurzame transportmiddelen waar de laadkosten tot wel 44% lager liggen dan de jaarlijkse brandstofkosten.

Het bedrijf zegt zelf de elektrische bedrijfswagens getest te hebben en tot de conclusie gekomen dat het een uitstekend alternatief is voor een dieselvariant. Op hun website zakelijkelektrischleasen.nl staan inmiddels vier elektrische bestellers.

Mobility Service profileert zich in de markt als specialist elektrisch rijden. Het heeft een vloot van ruim 6.500 voertuigen, waarvan ruim 30 procent volledig elektrisch. Afgelopen november maakte het bedrijf bekend de leasemaatschappij te zijn achter de 600 elektrische scooters van felyx, de aanbieder van elektrische deelscooters. De leasemaatschappij stelde eerder dat jaar ook de elektrische deelauto’s beschikbaar via het platform van MyWheels.

De leasemaatschappij wijst ondernemers ook op de aanschafsubsidie van 5.000 euro voor een elektrische besteller en de wagens komen tevens in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Daarnaast stelt het dat de laadkosten van een elektrische bestelauto tot wel 44 procent lager liggen vergeleken met de jaarlijkse brandstofkosten, wat een forse besparing betekend. Ook behoudt een elektrische bedrijfswagen toegang tot de binnensteden.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Mobility Service