Chargepoint: 25% kostenbesparing met elektrische besteller

donderdag 14 januari, 2021

Chargepoint schrijft in haar tweede Charging Forward rapport dat elektrische bestelauto’s voor bedrijven een besparing kan opleveren van 20 tot 25 procent doordat de voertuigen efficiënter zijn in te zetten, minder onderhoud nodig hebben en betaalbaarder kunnen ‘tanken.’

Volgens André ten Bloemendal, VP Commercial Sales bij ChargePoint, zien steeds meer wagenparkbeheerders de grote voordelen van elektrificatie en zien in dat het de juiste tijd is om te beginnen met hun eigen energietransitie. “Een belangrijke factor van deze transitie is dat ze simpelweg meer inzicht in de voordelen hebben dan voorheen. Meer kennis van de aanjagers van de energietransitie – waaronder voordelen in onderhoud, kostenbesparingen en efficiëntieslagen – is belangrijk om de energietransitie te bevorderen.”

In het rapport moeten die voordelen duidelijk over het voetlicht komen. Ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de EV’s te verbinden met telematicatoepassingen en routeplanningstools. Wagenparkbeheerders kunnen op die manier optimaal plannen en hun vloot laden wanneer de elektriciteitstarieven het laagst zijn. Daarmee kunnen de kosten verder omlaag worden gebracht.

Chargepoint denkt dat dit jaar al de verkopen van EV’s met 100 procent zullen toenemen. Dat komt vooral door de grotere beschikbaarheid van elektrische voertuigen – met name het aantal middelgrote en grote voertuigen groeit sterk en zal naar verwachting tegen 2023 verdubbeld zijn. Maar dus ook de kostenvoordelen doen hun werk en de milieuwinst die het oplevert.

Lees hier online het Charging Forward rapport

Lees hier ons eerdere interview met André ten Bloemendal over de ‘late start van ChargePoint in Europa…’

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: ChargePoint