WagenPlan met OnzeAuto in effectieve inzet poolauto’s

donderdag 14 januari, 2021

Wagenplan heeft samen met partner OnzeAuto een digitaal deel- en beheersysteem ontwikkeld dat de inzet van poolauto’s aanzienlijk vereenvoudigd. Want veel bedrijven beheren hun poolauto’s nog altijd handmatig.

Dat laatste brengt een hoop administratie met zich mee, zegt de leasemaatschappij. Zowel voor de werkgever als voor de werknemers. Allereerst moet er een goed systeem zijn om de auto te reserveren en van iedere rit moeten de kilometers worden bijgehouden en geregistreerd. Dat is helemaal van belang bij privékilometers: want bij meer dan 500 privékilometers, moet er in principe bijtelling betaald worden. Ook de sleutel en de papieren moeten voor gebruik worden overgedragen.

Met het toenemend gebruik van poolauto’s, neemt de druk toe om het hele beheer te vereenvoudigen. “Dat is goedkoper en maakt het gebruik van de poolauto’s voor gebruikers alleen maar aantrekkelijker, wat weer bijdraagt aan een betere benutting van deze kostbare bedrijfsmiddelen”, aldus WagenPlan.

In het nieuwe systeem van WagenPlan kunnen klanten bestaande auto’s (bijvoorbeeld poolauto’s) én nieuwe leaseauto’s (zowel elektrisch, hybride als met een conventionele motor) eenvoudig als poolauto inzetten. Daarvoor wordt in de auto een blackbox ingebouwd die nodig is voor communicatie van de auto met de gebruiker en voor de registratie van het aantal gereden kilometers en de bezetting van de auto. Via een app kunnen de medewerkers vervolgens de auto reserveren, openen en sluiten. Schaderegistratie, onderhoud en schoonmaak gebeurt ook allemaal via de app. En er is een 24/7 helpdesk.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: WagenPlan