SHARE NOW groeit tijdens coronajaar

dinsdag 26 januari, 2021

Deelautobedrijf SHARE NOW heeft er afgelopen jaar 410.000 nieuwe gebruikers in Europa bijgekregen, meldt het bedrijf vandaag. Het aantal Nederlandse gebruikers steeg met 19 procent naar een totaal van 94.000.

In 2020 huurden de drie miljoen SHARE NOW-gebruikers bijna 18 miljoen keer een van de 11.000 beschikbare deelauto’s in heel Europa. Gebruikers maakten meer dan 23 procent van alle ritten elektrisch. Volgens Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, heeft de deeldienst zich bewezen als een betrouwbare en veilige mobiliteitsoptie tijdens de pandemie. “Ondanks de komst van COVID-19 heeft er een duidelijk herstel van de activiteiten plaatsgevonden op alle SHARE NOW-locaties. In de Nederlandse hoofdstad is het aantal ritten met 23 procent gestegen sinds de eerste lockdown in april.”

Amsterdam telt nu 300 voertuigen (smart EQ fortwo en BMW i3). Wat betreft het gemiddeld aantal gereden kilometers zag SHARE NOW in Amsterdam een groei van 21 procent ten opzichte van 2019, wat een gemiddelde afstand van 9 kilometer per rit maakt. Daarnaast werden de SHARE NOW-deelauto’s gemiddeld 38 minuten per rit gebruikt, een stijging van 56 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze groei is met name gebaseerd op de verdere ontwikkeling en het gebruik van long-term car sharing, dat wil zeggen de verhuur van ten minste één dag.

Dit jaar wil SHARE NOW de positieve ontwikkeling van 2020 voortzetten. Een belangrijk aspect hierbij is een verdere vernieuwing van de Nederlandse vloot. SHARE NOW is een joint venture tussen BMW Group en Daimler AG.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Share Now