Vloot ALD wereldwijd stabiel (Nederland klein plusje)

vrijdag 12 februari, 2021

De groei van ALD Automotive in 2020 werd, net als voor haar branchegenoten, beïnvloed door de strenge lockdownmaatregelen, blijkt uit de jaarcijfers vandaag gepresenteerd. Desondanks bleef het aantal contracten nagenoeg stabiel met wereldwijd 1,76 miljoen contracten per eind december 2020.

In Nederland werd het afgelopen jaar, ondanks de invloed van de pandemie, een lichte groei gerealiseerd van 1,52 procent. Het totale wagenpark van ALD Automotive in Nederland is hiermee gegroeid naar ruim 72.000 voertuigen per eind december 2020. De groei was in het groene segment (FEV/PHEV) met een stijging van 17 procent in 2019 naar 30 procent in 2020 zelfs significant.

Jeroen Kruisweg, CEO van ALD Automotive, zegt erg tevreden te zijn over de resultaten. “In lijn met onze ambities lag de focus in het afgelopen jaar op klanttevredenheid en het versterken en uitbreiden van onze partnerships. Tegelijkertijd hebben we flinke stappen gemaakt met onze digitalisering en vernieuwende producten als ALD Flex en ALD Move naar de markt gebracht. Onze positie op de Nederlandse markt is nog sterker geworden.”

Uit comfortzone

Wat andere financiële cijfers betreft: Het netto bedrijfsresultaat bedroeg in 2020 zo’n 509.8 miljoen Euro wereldwijd, de bedrijfskosten vielen wereldwijd 1,3 miljoen euro lager uit dan in 2019 en het leasebedrijf meldt een record wat betreft het aantal verkochte eindecontract-auto’s. Het gemiddelde verkoopresultaat per voertuig bedroeg in 2020 zo’n 201 euro, dat is hoger dan de eerder afgegeven verwachting.

Volgens Tim Albertsen, CEO van de ALD Groep, werden in 2020 zowel bedrijven als consumenten uit hun comfortzone gehaald. “Bij ALD hebben we de manier waarop we met klanten en partners samenwerken snel aangepast door nieuwe producten en diensten te lanceren. Daar hebben we veel van geleerd. We hebben een sterk en veerkrachtig bedrijfsmodel.”

Albertsen zegt vast te houden aan het strategisch plan Move 2025, vorig jaar gelanceerd, ondanks dat 2021 nog een onzeker jaar wordt. Een van de doelstellingen binnen het vijf-jaren plan van Move 2025 is om een totaal aantal contracten van 2,3 miljoen te realiseren. Bovendien is de ambitie om een reductie van 40% op CO2-uitstoot te realiseren in 2025 ten opzichte van 2019. Ondersteunend daaraan moet 30% van de nieuwe auto’s die ALD Automotive levert in 2025 EV zijn.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive