DKV samen met Blue Current in laadpalen

dinsdag 16 februari, 2021

DKV, als tankpas vooral bekend uit de transportsector, wil de fleetmarkt op en gaat nu ook in Nederland laadpunten leveren voor op de werkplek en thuis. Het werkt daarmee samen met laadpalenfabrikant Blue Current, maakt DKV vandaag bekend.

Bas Bullens van DKV (midden), Arnout Fontein (r) en Pieter van Wel van Blue Current

De laadpalendienst was al actief in Duitsland, maar wordt nu uitgebreid naar de Benelux. Doel van het bedrijf is: een totaaloplossing bieden om elektrisch rijden in heel Europa mogelijk te maken. De DKV-passen zijn geschikt voor elektrisch laden en andere diensten in inmiddels 23 landen. De dekking voor elektrisch laden bedraagt in veel Europese landen nu 90 procent, maakte DKV eerder deze maand al bekend.

De zakelijke laadpunten zijn beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten van DKV, waarbij de laadpunten geïnstalleerd worden bij werklocaties zoals kantoren, fabrieken of distributiecentra (het ‘@work’-pakket), maar ook bij werknemers thuis (@home). Daarnaast worden alle transacties voor het laden verrekend met klanten en werknemers voor de geladen stroom thuis.

‘Hidden’ oplossing

Bas Bullens, sales manager e-mobility bij DKV, zegt constant te kijken hoe DKV samen met klanten aan een duurzame toekomst kan werken. “In 2020 waren maar liefst 20 procent van de verkochte nieuwe auto’s elektrisch. Onze klanten rijden óók steeds meer elektrisch en natuurlijk ondersteunen wij hen daarin op alle mogelijke manieren. Door Blue Current als leverancier te verwelkomen kunnen wij dat nog beter.”

Blue Current betrad in 2014 de markt voor elektrische laadpunten. Het bedrijf maakt de hardware en software voor AC-laadpunten tot 22 kilowatt. Blue Current’s laadpunten staan erom bekend discreet in elke omgeving te passen. Ze bieden zelfs een ‘Hidden’ oplossing aan waarbij de techniek in de meterkast is weggewerkt en gebruikers eigenlijk alleen de stekker uit de muur zien komen.

BlueCurrent beschikt bovendien over zogenaamde ‘Dynamic Smart Charging’ technologie die continu de beschikbare stroom monitort en de stroomafgifte daarop aanpast. Hierdoor voorkomt de software dat het stroomnet overbelast wordt op piekmomenten als er andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld. Arnoud Fontein, directeur bij Blue Current, denkt dat de gezamenlijk kennis van de e-Mobility markt enorm waardevol is. “Naast het mogelijk maken van laden, helpen we bedrijven ook met het inrichten van laadpleinen om ook grotere wagenparken te voorzien van stroom. We maken elektrisch rijden met DKV voor iedereen mogelijk, en niet alleen in Nederland. Door DKV’s internationale ervaring is dit een innovatie die snel in alle Europese landen zichtbaar zal zijn.”

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: Blue Current, DKV