Twinning Energy gaat (compacte) waterstofinstallaties leveren

dinsdag 16 februari, 2021

Twinning Energy en Dalergy Group, waaronder Gulf Nederland en Dalhuisen Olie, zijn een exclusieve samenwerking  aangegaan voor het leveren van compacte waterstofstations aan ondernemers. Het gaat hierbij vooral om (groot)verbruikers van brandstof in onder andere de bouw-, transport-, landbouw- en infrasector.

De zes Nexo’s van installatiebedrijf Vriend BV

Wim Peels, general manager van Twinning Energy, ziet een sterk toenemende vraag van klanten naar waterstofoplossingen, zoals een compact tankstation of lokale waterstofproductie bij het eigen bedrijf. “Wij willen ervoor zorgen dat bedrijven direct aan de slag kunnen met duurzaam ondernemen en we zijn ervan overtuigd dat we samen met Dalergy Group ondernemers kunnen bedienen in de totale duurzamere energiemix.”

Peter Dalhuisen, directeur van Dalergy Group, wil voorloper zijn in het bieden van een portfolio aan energiesoorten met een lagere CO2-footprint. “Onze samenwerking met Twinning Energy voegt waterstof toe aan het steeds uitgebreidere aanbod van Dalergy Group aan alternatieve energiesoorten die daadwerkelijk bijdragen aan een lagere CO2-footprint en een bewezen techniek hebben.”

Naast grootverbruikers zijn er ook kleinere bedrijven die omschakelen naar watersof. Zo heeft een Drents installatiebedrijf onlangs zes waterstof Hyundai Nexo’s aangeschaft, inclusief een eigen waterstoftankstation. Daarmee rijdt 15% van het wagenpark op waterstof.

Categorie: Omslagpunt / brandstof
Labels: Dalergy Group, Twinning Energy