Ford in 2030 volledig elektrisch

woensdag 17 februari, 2021

Ford meldt vandaag dat medio 2026 het gehele personenauto portfolio in Europa volledig elektrisch of plug-in hybride zal zijn en uiteindelijk volledig elektrisch in 2030. Het investeert daarvoor 1 miljard euro in een nieuwe EV-fabriek in Keulen.

Vanaf eind deze maand leverbaar: de elektrische Ford Mustang Mach-E

Vanuit de nieuwe fabriek moeten vanaf 2023 de eerste volledig elektrische auto’s rollen. Tot 2025 geeft de autofabrikant wereldwijd, naar eigen zeggen, zo’n 18 miljard euro uit voor de elektrificatieplannen. Dat is bijna twee keer zoveel als Ford eerder voor elektrische auto’s had uitgetrokken.

Volgens Stuart Rowley, President van Ford Europa, is het bedrijf nu geherstructureerd en sinds eind vorig jaar weer winstgevend en is het nu klaar voor de volgende fase. “We gaan we in Europa op volle kracht naar een volledig elektrische toekomst. We verwachten ons momentum dit jaar in Europa door te zetten en zijn op schema om ons doel van een EBIT-marge van zes procent te realiseren. Dit is onderdeel van ons plan om onze wereldwijde autoactiviteiten sterk te verbeteren.”

Bedrijfswagens

Ook de bedrijfswagens worden opgenomen in de elektrificatieplannen. Het gehele bedrijfswagenaanbod van Ford in Europa zal in 2024 in staat zijn om uitstootvrij te rijden; naar verwachting is twee derde van verkochte bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride. Belangrijk voor verdere groei van de bedrijfswagenactiviteiten is een ecosysteem dat is opgebouwd rond verbonden services, stelt Ford dat vorig jaar voor het zesde opeenvolgende jaar marktleider was bij de verkoop van bedrijfswagens in Europa. Voorbeelden van verbonden services voor de inzetbaarheid en productiviteit zijn FordPass Pro voor wagenparken van maximaal vijf auto’s en de introductie van Ford Fleet Management. De laatste service is vorig jaar door Ford en ALD Automotive ontwikkeld voor maximalisering van de productiviteit voor wagenparkklanten die op zoek zijn naar services op maat waarmee ze hun wagenparken volledig inzetbaar kunnen houden.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Ford