ANWB en Autotaalglas zetten samenwerking voort

maandag 22 februari, 2021

ANWB Verzekeren verlengt de samenwerking met Autotaalglas met drie jaar. Inzet: grip op de voortdurende stijgende schadelast van ruiten. De afgelopen tien jaar steeg de gemiddelde prijs van een ruitvervanging met 41%.

Jaarlijks maken tienduizenden ANWB-leden gebruik van de service van Autotaalglas. De autoclub benadrukt dat het repareren en vervangen van autoruiten door toenemende ADAS systemen, met meerdere camera’s achter de voorruit, een technologie gedreven business is geworden. “De kennis en kunde om veiligheid en kwaliteit te kunnen garanderen hebben we met dit partnership ook voor de komende jaren geborgd”, zegt Marcel Spronk, manager Schade ANWB Verzekeren.

Alle technologie in en achter de ruiten heeft er ook voor gezorgd dat er steeds minder kan worden gerepareerd, zoals het aloude sterretje in de voorruit. De afgelopen tien jaar verschoof hierdoor de verhouding tussen reparaties en vervanging van 47% (reparaties) en 53% (vervanging) naar 39% en 61%. Tegelijkertijd zorgt de toenemende technologie er ook voor dat ruitvervanging duurder worden. De afgelopen tien jaar steeg de gemiddelde prijs van een ruitvervanging met 41%. Dat komt omdat de ruiten duurder worden en de installatie ervan complexer wordt.

ANWB verwacht dat deze stijging de komende jaren doorzet met de verjonging van het Nederlandse wagenpark doorzet. Spronk: “Het is in de autobranche gebruikelijk dat technieken die op luxe auto’s worden geïntroduceerd langzaam maar zeker ook toegevoegd worden aan modellen uit het goedkopere segment. Gecompliceerde vervangingen zijn dan straks niet langer de uitzondering maar de norm.”

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: ANWB, Autotaalglas