Tesla meldt record kwartaalverkopen

woensdag 24 februari, 2021

Tesla heeft in het vierde kwartaal 30 procent meer auto’s verkocht dan een kwartaal eerder. In totaal gaat het om 180.600 auto’s. Tesla is hiermee, volgens het handelsplatform TradingPlatforms.com, tot de mainstream autofabrikanten doorgebroken.

De stijging over het hele jaar gezien is 70 procent, meldt het platform vandaag. Het heeft ook het grootste aandeel van elektrische auto’s in de markt: 17,95 procent. De enige andere fabrikant met een dubbelcijferig marktaandeel is Volkswagen met 12,6 procent.

Tesla’s reis als bedrijf begon in 2003, maar pas in 2008 begon het bedrijf met de productie van zijn eerste auto, de Tesla Roadster. Met de Model S drong het pas echt door; het werd de best verkochte elektrische auto in de jaren 2015 en 2016. Een jaar later kwam de Model 3 op de markt die in 2020 de best verkopende EV wereldwijd werd. Drie keer meer dan de nummer twee op de markt: de Chinese Wuling HongGuang Mini EV.

De autoproductie en levering van Tesla in het vierde kwartaal 2020 hebben Tesla een plek gegeven in de mainstream autofabrikanten, aldus TradingPlatforms.com

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Tesla, TradingsPlatfomrs.com