Subsidie voor post-corona thuiswerkplan

donderdag 11 maart, 2021

Nadat eerder werkgevers in Overijssel al subsidie konden aanvragen voor de Voucherregeling Thuiswerkplan, zijn ook de regio’s Amsterdam en Utrecht met soortgelijke subsidieregelingen in de maak, meldt mobiliteitsadviesbureau Syndesmo.

De provinciale Voucherregeling Thuiswerkplan die nu in Overijssel geldt, is voor werkgevers met minimaal vijftig medewerkers die werken in een vestiging in Overijssel. Bedrijven die hun medewerkers ook na de coronacrisis vaker willen laten thuiswerken, kunnen met deze subsidie een externe adviseur naar eigen keuze betalen, bijvoorbeeld een Syndesmo adviseur.

De adviseur stelt samen met de werkgever een thuiswerkplan op. In dit plan geeft de werkgever aan hoe de medewerkers ook na corona duurzaam inzetbaar zijn. En hoe er met de medewerkers wordt gezorgd voor een goede spreiding van mobiliteit.  Ook is er cofinanciering mogelijk voor duurzame mobiliteitsoplossingen zoals e-bikes, deelmobiliteit, e-hubs, voorzieningen voor videoconferencing en fietsbeloningssystemen.

De vouchervergoeding is goed voor 3.000,- euro voor werkgevers met 50 tot en met 99 werknemers, 3.500,- euro voor werkgevers met 100 tot en met 249 werknemers en 4.000,- euro voor werkgevers met 250 of meer werknemers. In totaal zit er in Overijssel 250.00 euro in de pot. Volgens Syndesmo zijn er in de regio Amsterdam en Utrecht soortgelijke subsidieregelingen in de maak.

Categorie: Thuiswerken
Labels: Syndesmo