VWE TheftRating: inzicht in diefstalrisico van voertuigen

vrijdag 19 maart, 2021

Voertuiginformatiebedrijf VWE geeft inzicht in het diefstalrisico van voertuigen met het nieuw ontwikkelde product TheftRating. De data geeft inzicht in het diefstalrisico van zowel personenauto’s als lichte bedrijfswagens tot 10 jaar oud. 

Top 10 meest gestolen voertuigen in Nederland

Met dit nieuwe product van VWE kan een fleetowner niet alleen achterhalen welk voertuig diefstalgevoelig is, maar ook met welke schadelast rekening moet worden gehouden. Het risico is daarbij tot op uitvoeringsniveau en bouwjaar berekend. Naast de kans op diefstal wordt ook de waarde van de auto meegenomen. Daarmee kan het risico ook in een bedrag worden getoond.

De top10 meest gestolen voertuigen volgens de VWE-lijst (zie afbeelding) zijn doorgaans de volumemerken. Maar ook de minder gangbare merken en modellen kunnen worden ‘berekend’, zegt VWE. Als voorbeeld wordt de Range Rover Velar genoemd. Die blijkt geliefd bij criminelen. De data van VWE TheftRating houdt rekening met zowel de kans op diefstal als de mogelijke schadelast, en geeft bij een Range Rover Velar 5.0 V8 het risico ‘Hoog’ aan. Voor sommige 4-cilinder Velars is het risico daarentegen ‘Gemiddeld’. “Het is dus belangrijk om elk voertuig specifiek te beoordelen aan de hand van de meest actuele en gedetailleerde data”, aldus VWE.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: VWE