Efteling krijgt grootste laadplein van de Benelux

dinsdag 30 maart, 2021

Stond het ‘grootste laadplein’ begin dit jaar nog op het conto van Amsterdam, nu is het de Efteling die, in samenwerking met Eneco, de titel mag overnemen. Als straks het park weer opent kunnen er 174 elektrische auto’s tegelijkertijd laden.

Joris Laponder (l) van Eneco Fons Jurgens van de Efteling

Het attractiepark heeft sinds deze week 60 laadpalen toegevoegd op het parkeerterrein voor bezoekers. Dat zorgt voor een totaal van 87 laadpalen waar in totaal dus 174 elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. Het laadplein is onderdeel van de ambitie van de Efteling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Alle laadpalen van Eneco laden uitsluitend op 100% duurzame energie, afkomstig van Europese zon en wind.

Begin januari meldde BlueMarble Charging het grootste slimme laadplein van Nederland gerealiseerd te hebben met 108 laadstations in de Amsterdamse Houthavens. Begin deze maand opende demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in het kader van de Proeftuin Slimme Laadpleinen twee nieuwe locaties in Haarlemmermeer en Zeist, waaronder een ‘Laadplein to Grid’.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Eneco eMobility