Veel animo voor ‘beste (thuis)werkgever bokaal’

woensdag 31 maart, 2021

Het is een gezamenlijk initiatief van de 12 mobiliteitsregio’s van Nederland: het landelijke platform Zo Werkt Het. Het voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. Ruim 4.000 nominaties leverde vier landelijke winnaars op en enkele ‘bekende’ regionale.

Alle winnaars hebben als werkgever het afgelopen jaar op een creatieve en innovatieve manier een inspirerend aanpassingsvermogen getoond, aldus de jury. Thuiswerken staat voorgoed bij deze organisaties op de agenda. Met alle uitdagingen van dien. Vier bedrijven hebben dit het best voor elkaar gekregen: die kregen de ‘Zo Werkt Het Bokaal’ en een gratis mobiliteitsadvies ter waarde van 4.000,- euro. Die bedrijven zijn ITcon (IT-consulting), Spectrum (Consultancy) ), McCoy (Software) en Omring (Thuiszorg).

Tegelijkertijd zijn er ook regionale winnaars afkomstig uit de diverse mobiliteitsregio’s. Waaronder enkele winnaars uit de mobiliteitsbranche. Bijvoorbeeld Bovemij in de regio Arnhem Nijmegen (met het programma Slim & Schoon Onderweg). Ageeth Bakker, lid van de Raad van Bestuur van Bovemij en van Team Corona, zegt enorm trots te zijn op de organisatie “waar we eigenlijk zo goed als nooit thuiswerkten naar een bedrijf waar we alleen maar thuiswerken. We hebben samen een nieuwe modus gevonden.”

Gedifferentieerde kilometervergoeding

Een ander regiowinnaar is Fynch Mobility uit de regio Utrecht. Het bedrijf dat nota bene werkgevers helpt met het opzetten van duurzame mobiliteit. Hun eigen beleid, dat dus in de prijzen is gevallen, berust onder andere op een thuiswerkvergoeding die Fynch heeft ingesteld.  Voor elke dag dat een medewerker thuis werkt, wordt er een vergoeding uitgekeerd om tegemoet te komen aan allerlei kosten als extra stroom, internet, koffie of thee en wc-papier. De Fynch-app houdt alle thuiswerkdagen automatisch bij; met één klik op de knop kunnen medewerkers die thuiswerkdagen declareren.

Daarnaast wordt duurzaam mobiliteitsgedrag beloond en wordt er een gedifferentieerde kilometervergoeding uitgekeerd. Medewerkers die naar kantoor gaan en daarvoor de fiets of het openbaar vervoer gebruiken, krijgen bijvoorbeeld een hogere kilometervergoeding of compensatie dan medewerkers die de auto gebruiken. Ook dit wordt door de app bijgehouden. En last but not least: Fynch beloont medewerkers voor de dagelijkse (lunch)wandeling!

Categorie: Thuiswerken
Labels: Fynch Mobility, Zo Werkt Het