MINI start Sharing nu ook in Nederland

donderdag 1 april, 2021

MINI Sharing is sinds vandaag actief in Nederland en Duitsland, maakt MINI vandaag bekend. Daarmee kan via de app de auto worden gedeeld met vrienden en familie. Dit abonnement kost het eerste jaar 365 euro, daarna 49 euro per jaar.

MINI Sharing is gemakkelijk te gebruiken via de app, beschikbaar voor iOS en Android. Via deze app kunnen familieleden en vrienden worden uitgenodigd wanneer zij ook de app hebben. Wie de MINI voor een bepaalde tijd wil gebruiken, stuurt via de app een verzoek. Dit verzoek verschijnt in de kalenderfunctie van de MINI Sharing-app en de eigenaar van de MINI kan het verzoek daar accepteren en het gebruik van de auto beheren. Via de app is de auto te reserveren, te ver- en ontgrendelen en te starten.

Dertig minuten voor aanvang van de periode waarvoor de MINI gereserveerd is, ontvangt degene die de auto heeft gereserveerd informatie over de auto, zoals de locatie en resterende actieradius/laadstatus. De gebruiker hoeft alleen aan het begin van de gereserveerde periode internetverbinding te hebben. Daarna communiceert de smartphone met de MINI Sharing Module via Bluetooth. MINI Sharing is daardoor ook probleemloos te gebruiken in ondergrondse parkeergarages en op andere plekken met slecht internetbereik.

MINI Sharing werd eerder in Madrid en Barcelona getest en is sinds oktober 2020 in heel Spanje beschikbaar. Nu is Nederland en Duitsland aan de beurt, andere Europese markten volgen tegen het eind van dit jaar. Alle Nederlandse MINI modellen die vanaf juli 2020 zijn geproduceerd, zijn al uitgerust met de vereiste technologie.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: MINI Sharing