Yeet! bouwt laadnetwerk na uitgebreid locatieonderzoek

donderdag 1 april, 2021

Nederland heeft weer een nieuwe speler erbij op het gebied van laadinfrastructuur: Yeet!, een internationale scale-up die in Nederland tegen het einde van dit jaar 50 laadlocaties wil hebben gerealiseerd (en 500 vastgelegd). Yeet! bouwt haar laadnetwerk op basis van uitgebreid locatieonderzoek.

Yeet! CEO/CFO Wim Boer

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal elektrische auto’s in een gebied, maar ook naar de behoefte en het gedrag van elektrische rijders op die locatie. Die zijn, volgens het bedrijf, te verdelen in twee grote groepen. Automobilisten die onderweg zijn en snel elektriciteit willen tanken. Of mensen die parkeren en deze tijd willen gebruiken om ook hun auto weer te laden. Dat kan zijn tijdens het werk of bijvoorbeeld bij het winkelen, een bioscoop- of concertbezoek of het bijwonen van een sportwedstrijd.

Volgens CEO Wim Boer is de tijd van iedere auto zijn eigen paal definitief voorbij. “Wij kijken naar de daadwerkelijke behoefte in een gebied zoals een stadswijk of kantoorgebied. Hoeveel elektrische auto’s rijden er dagelijks? En hoeveel rijden die mensen gemiddeld per week? Vervolgens kijken we met welke laadoplossingen we in de behoefte van deze elektrische rijders kunnen voorzien, zonder op elke straathoek een paal te plaatsen. Onze modulaire oplossingen maken het mogelijk om de laadcapaciteit op bijvoorbeeld een parkeerterrein eenvoudig mee te laten bewegen met groei van het aantal elektrische auto’s in de komende jaren.”

Yeet! on the go

Yeet! Scale-up, Parkeerterreinen met 20 tot 2000 slimme laadplekken

Dit jaar zegt Yeet! 60 miljoen euro te investeren in het netwerk, de uitrol start in België, Nederland en Luxemburg. In de loop van 2021 komen daar ook Duitsland en Frankrijk bij. Er is een netwerk van superladers (Yeet! on the go), de Power Stations, die snelladen tot 350kW mogelijk maken. Yeet! parking zijn de oplossingen voor elektrische rijders die langer parkeren. De Yeet! Scale-Up transformeert parkeerterreinen tot grote laadnetwerken. Vanuit centrale aansturing kunnen 20 tot 2000 parkeervakken worden voorzien van laadmogelijkheden.

Yeet! kiest in de opbouw van haar laadnetwerk overigens bewust voor samenwerkingsverbanden met vastgoedeigenaren van strategische locaties. Er wordt gewerkt met een gezamenlijk exploitatiemodel, waarbij ook de locatiepartner profiteert van elke laadbeurt op zijn of haar locatie. “Hoe meer mensen dus laden bij Yeet! hoe lucratiever de samenwerking voor beide partijen. Yeet! onderscheidt zich hiermee van andere partijen in de markt”, aldus Wim Boer.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Yeet!