Tango opent snellaadstation in Den Haag

donderdag 8 april, 2021

Tango opent vandaag in Den Haag een nieuw elektrisch snellaadstation, onderdeel van een eerder gelanceerd ambitieus laadnetwerkplan. Het is de tweede locatie in Den Haag. Uniek op deze locatie is tevens de beschikbaarheid van het product AdBlue.

Vorig jaar zomer openbaarde Tango haar ambitieuze plannen voor Nederland. Toen werden ook de eerste laadstations geopend. De laders in Den Haag nu staan onder een luifel met 66 zonnepanelen. De laadpalen op het station hebben een vermogen van 160 kW. “Binnen 15 minuten kun je hiermee tot 200 kilometer bereik bijladen”, benadrukt Business Developer E-mobility bij Q8 Willem van Breugel. “De Tango electric app en laadpas zorgen daarnaast voor toegang tot 42.000 laders in Nederland en 65.000 in heel Europa.”

Bovendien is dit het eerste Tango-station in Nederland waar het product AdBlue verkrijgbaar is. Door dit goedje rijden dieselauto’s schoner aangezien AdBlue de uitstoot van stikstofoxide omzet naar water en stikstof.

Van Breugel noemt het nieuwe station opnieuw een mooie stap in de transformatie van traditionele petroleumspeler naar mobiliteitsspeler. Eerder opende Tango een duurzame mobiliteitshub in Deventer en ging het een samenwerking aan met autodeelplatform SnappCar. “Met Tango electric zetten we vol in op het aanbieden van brede mobiliteitsdiensten die passen bij de toekomst, om zo onze klantreizen nog duurzamer te maken”.

Lees hier ons eerdere interview over hoe Tango is opgeklommen van enfant terrible naar topspeler in de brandstoffenmarkt.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Tango