MaaS-app ALD Move in finale Automotive Innovation Awards

dinsdag 20 april, 2021

De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2021 zijn bekend. Zes automotive innovaties strijden om de hoogste waardering in de categorieën Technology en Services. ALD Move is daar één van. De eerste B2B MaaS-oplossing die helemaal is toegespitst op zowel de werkgever als de gebruiker.

De jury zegt er een monsterklus aan gehad te hebben om uit tien genomineerden zes finalisten te kiezen.  De zes kanshebbers zijn van een zeer hoog niveau en onderstrepen dat Nederland boordevol innovatiekracht, kennis en toegevoegde waarde zit. Zelfs wanneer de innovaties nog een vaste plek in de markt moeten veroveren. Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: “Nederland is een gidsland in Europa als het gaat om innovatie, zeker in de automotive sector. De kracht van de branche wordt onderstreept door de innovaties die in de finale staan van de Automotive Innovation Award 2021.”

De zes finalisten dragen allen bij aan het verduurzamen en veiliger maken van mobiliteit. Juist die elementen wogen zwaar bij de keuze van de jury. De MaaS-app van ALD Automotive, ALD Move, gooide al eerder hoge ogen bij de internationale Fleet Europe Innovation Award in 2019. ALD Move speelt in op de trend van flexibele mobiliteitsoplossingen, het innovatieve creditsysteem stimuleert ook de duurzaamheid van de oplossing.

De finalisten van de Automotive Innovation Award 2021 op rij:

Technology (productgerichte innovaties):

  • Ebusco – EBUSCO 3.0. De EBUSCO 3.0 is een bus volledig van composiet en dus duurzamer, efficiënter en 33% lichter dan een conventionele bus.
  • InkInvent – Rheolight. Rheolight is een baanbrekende coating waarmee de zichtbaarheid van grote en kleine voertuigen wordt verbeterd en de veiligheid op de weg toeneemt.
  • SafeDrivePod – SafeDrivePod. SafeDrivePod vergroot de veiligheid op de weg door het gebruik van telefoons automatisch te blokkeren tijdens het rijden.

Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data):

  • ALD Automotive – ALD Move. ALD Move speelt in op de trend van flexibele mobiliteitsoplossingen. Het innovatieve creditsysteem stimuleert ook de duurzaamheid van de oplossing.
  • PowerD – PowerD. PowerD biedt slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s zodat deze kunnen worden opgeladen op het moment dat elektriciteit duurzaam wordt opgewekt.
  • TomTom – Hazard Warnings. Voor autonoom rijden combineert Hazard Warnings verschillende databronnen zodat real-time een beeld wordt gevormd van de gevaren op de weg en de bestuurder kan worden gewaarschuwd.

De feestelijke awarduitreiking vindt plaats op 20 september in de Amsterdome in Amsterdam. Daar worden de winnaars bekendgemaakt die straks een plek krijgen in de eregallerij samen met de winnaars van de eerdere edities van de AIA. Initiatiefnemers van de Automotive Innovation Award zijn ANWB, BOVAG, LeasePlan, RAI Automotive Industry NL, RAI Vereniging en Roland Berger

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: ALD Automotive, Automotive Innovation Award