Den Haag duurste stad om auto te verzekeren

donderdag 22 april, 2021

Den Haag is voor het tweede jaar op rij de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten, gevolgd door Amsterdam en Utrecht. Groningen blijkt de goedkoopste stad om een auto te verzekeren. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van onafhankelijke vergelijkwebsite Autoverzekering.nl.

Klik voor een interactieve weergave

Hagenezen betalen per jaar gemiddeld 119,56 euro meer dan Groningers. Volgens de vergelijkwebsite komt dat vooral door de toename van het aantal motorvoertuigdiefstallen en -inbraken in Den Haag, terwijl de landelijke tendens juist een daling laat zien. Zo is Maastricht uit de top-3 gevallen van duurste steden om een auto te verzekeren. Daar daalde niet alleen het aantal diefstallen met 33 procent, ook het aantal inbraken in motorvoertuigen daalde met maar liefst 56 procent.

Volgens Frederik van der Veen, CEO bij Autoverzekering.nl, zien verzekeraars de Zuid-Hollandse hoofdstad als een risicovolle stad, wat de inwoners terugzien in hun premie. “De hoogte van de premies in een stad hangt sterk af van de voertuigcriminaliteit en veiligheid in de stad. Den Haag heeft een van de hoogste diefstalcijfers van Nederland en dit aantal neemt al een aantal jaar toe. Daarnaast ligt het aantal auto-ongelukken in deze stad ook opvallend hoog. Het totale aantal ongelukken is afgelopen jaar weliswaar iets gedaald, voornamelijk door de invloed van corona, maar nog steeds scoort Den Haag hier ver boven gemiddeld.”

 

Categorie: Verzekeringen
Labels: Autoverzekering.nl