Mogelijke fusiegesprekken tussen ALD Automotive en LeasePlan

vrijdag 23 april, 2021

Persbureau Bloomberg meldt vandaag dat er gesprekken zouden zijn tussen ALD Automotive en LeasePlan om te komen tot een fusie. Ook zou de Spaanse bank Santander interesse hebben in LeasePlan. Een formeel bod zou er in beide gevallen nog niet zijn.

Bloomberg beroept zich op anonieme bronnen rondom investeringsmaatschappij TDR Capital, eigenaar van LeasePlan. Die hebben het bedrijf al langer in de etalage staan na een mislukte beursgang in 2018. ALD Automotive is in handen van de Franse bank Societe Generale SA. Daarnaast zou Santander interesse hebben voor LeasePlan. Geen van de partijen zouden commentaar willen geven op de geruchten, aldus Bloomberg.

Als het tot een fusie tussen ALD en LeasePlan zou komen, ontstaat er een enorme Europese ‘leasing powerhouse’, zoals het persbureau het omschrijft. LeasePlan heeft een vloot van 1,9 miljoen voertuigen in 32 landen, ALD Automotive ruim 1,7 miljoen in zo’n 43 landen. Voor investeerders zijn leasemaatschappijen interessant, ze leveren een goed rendement. LeasePlan zou nu zo’n 10 miljard euro waard zijn, in 2018 werd het gewaardeerd op 7,5 miljard toen het naar de beurs wilde. De aandelen van ALD zijn het afgelopen jaar met ongeveer 70% gestegen, waardoor het bedrijf nu een marktwaarde heeft van 5,1 miljard euro.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive, LeasePlan