Met WeGo een laadpaal reserveren…

woensdag 28 april, 2021

WeGo, marktleider op het gebied van voertuigdeeltechniek, gaat zijn techniek nu ook toepassen in laadstations voor elektrische voertuigen. In de app ziet de berijder niet alleen de beschikbaarheid en locatie van een laadpaal, hij kan er ook één reserveren.

De partij waarmee WeGo op dit gebied gaat samenwerken is het Texelse bedrijf EVcharge-EU

In dit WeGo-concept wordt daarmee niet het kWh-verbruik in rekening gebracht, maar de tijd dat de laadplek bezet wordt. Daarmee wordt het, volgens Peter de Jong CEO van WeGo, voor ondernemers een stuk aantrekkelijker om een laadstation commercieel in te zetten. “De ene laadplek zal ook meer waard zijn dan de andere laadplek, afhankelijk van de locatie. Een bijkomend voordeel is dat de laadplekken op deze manier niet onnodig bezet worden gehouden. Als een auto vol is zal deze weggehaald worden, anders blijf je tenslotte voor de tijd betalen.”

De aanbieder van een laadpaal kan daarbij ook zelf bepalen per welke tijdseenheid een station gereserveerd kan worden. Bijvoorbeeld per minuut, kwartier of alleen per uur. Ook het tarief bepaalt de aanbieder zelf.

WeGo levert de techniek omdat de toepassing  bij de laadstations hetzelfde werkt als bij de deelauto’s, -scooters en -fietsen. Gebruikers met een account zien in een app waar laadstations staan of hangen en wanneer deze beschikbaar zijn. Via de app reserveert de gebruiker een laadstation op het gewenste tijdstip en voor de gewenste duur. Dat kan zowel ter plaatse als van tevoren, en een laadplek die gereserveerd is, is niet beschikbaar voor een ander. De laadsessie is vervolgens via de app te starten en te stoppen en wordt na afloop automatisch gefactureerd.

De partij waarmee WeGo op dit gebied gaat samenwerken is het Texelse bedrijf EVcharge-EU. Hun mobiele laadstations zijn geschikt voor iedere locatie waar een elektrisch voertuig kan parkeren. Daarbij moeten we denken aan parkeerplekken bij winkelcentra, industrieterreinen, hotels, sport- en wellnesscentra en kantoorgebouwen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVcharge-EU, WeGo