Fleet Support met ‘GO’ voor midsize fleets

maandag 3 mei, 2021

Voor kleinere tot middelgrote wagenparken introduceert Fleet Support vandaag de zogenaamde ‘GO’ pakketten. Het moet kleinere fleetowners de weg wijzen in de complexe mobiliteitsmarkt van nu.

De pakketten worden in drie smaken aangeboden: GO Budget, GO Green en GO Happy. De eerste is gericht op kosten besparen, de Green-variant om te verduurzamen en het Happy-pakket om flexibel om te gaan met mobiliteitsbeheer gericht op medewerkerstevredenheid. Volgens Jaap van Daalen, commercieel directeur van Fleet Support, profiteren kleinere fleetowners met de GO oplossingen van de ervaringen die Fleet Support in 30 jaar heeft opgedaan met het beheer van grotere bedrijven en organisaties. “Voor kleinere fleets hadden we niet echt een oplossing. Terwijl ook voor deze partijen de uitdagingen tegenwoordig groot zijn. Bijvoorbeeld een in Amsterdam gevestigd installatiebedrijf met 40 busjes en 20 auto’s. Die dieselbusjes komen straks de stad niet meer in. En het personeel heeft ook niet in alle gevallen wat aan een auto.”

De GO oplossingen richten zich dus op bedrijven die het wagenparkbeheer erbij doen. In de pakketten zijn zoveel mogelijk zaken gestandaardiseerd om de kosten te drukken. Andere bedrijven binnen Mobinck, de mobiliteitsdochter van Autobinck waar Fleet Support ook onder valt, kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld wat betreft een mobiliteitskaart (XXImo) of telematica-diensten (Moove).

Tegenstelling

De drie smaken van GO, Budget, Green en Happy, moeten we niet zozeer zien als tegenstelling van elkaar, benadrukt Van Daalen. Maar het maakt wel verschil met welke bril een ondernemer kijkt naar zijn mobiliteitsbeleid. Met GO Budget wordt in eerste gezocht naar kostenbesparing. “Helemaal nu met corona kan dat gewoon een noodzaak zijn voor een bedrijf. We kijken dan naar optimalisatie van alle processen rondom wagenparkbeheer om het zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Door onze enorme database van 60.000 voertuigen weten we ook precies wat marktconforme prijzen zijn”, aldus Van Daalen.

In GO Green staat deels of volledig overstappen op elektrisch rijden bovenaan de agenda. Daarnaast kunnen werknemers kiezen uit meerdere vormen van flexibel vervoer. Met GO Happy wordt flexibel mobiliteitsbeheer voor alle medewerkers mogelijk gemaakt.

Binnenkort een uitgebreid interview met Jaap van Daalen

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Fleet Support