Fynch: variabele reiskosten vergoeden met ‘tripregistratie’

vrijdag 14 mei, 2021

De vaste reiskostenvergoeding verdwijnt per 1 juli definitief; werknemers en werkgevers moeten dus vanaf die tijd afspraken maken over het vastleggen van het reisgedrag. Dat kan eenvoudig met een app, zegt althans Fynch met haar vernieuwde ‘tripregistratie’.

De nieuwe Fynch-app registreert niet alleen de kilometers, maar het logt automatisch alle reizen gemaakt per auto, fiets, te voet, met het vliegtuig of openbaar vervoer. Gegevens die allemaal te koppelen zijn met bijvoorbeeld HR-software. Zo kan de app gemakkelijk de reiskosten-en thuiswerkdagen vergoeding flexibel en/of variabel regelen. “Zo betaalt een werkgever nooit te veel of te weinig en behouden werknemers hun flexibiliteit in hun reiskeuzes en thuiswerkdagen”, aldus Fynch.

Ook zegt Fynch dat bedrijven die de app inzetten klaar zijn voor de ‘Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit’, een wet (in voorbereiding) waarbij grotere bedrijven (100 + werknemers) nog maar een bepaalde hoeveelheid CO2 voor zakelijk vervoer en woon-werkverkeer mogen uitstoten. De Fynch-app geeft real time inzicht in de opbouw van de CO2-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit. De regeling zit nog in een consultatieronde, in principe zou het vanaf januari 2022 ingevoerd worden.

De Fynch app beleefde haar vuurdoop tijdens de laatste editie van het Low Car Diet in 2019. Maar de app wordt inmiddels breed ingezet door werkgevers om duurzame mobiliteit bij werknemers te stimuleren. Ingenieursbureau Arcadis gaat dit jaar de nieuwe Fynch App implementeren onder alle 2300 werknemers in Nederland, inclusief koppeling met salaris en projectsoftware. Ook starten er projecten met de gemeente Rotterdam en Amsterdam op het gebied van spitsmijden, het stimuleren van deelmobiliteit en fietsen. En het wordt straks weer ingezet voor de 2021-editie van het Low Car Diet dat begint op 13 september.

Categorie: Declaratie / Administratief
Labels: Fynch Mobility, Low Car Diet