Nieuwe private leaseactie LeasePlan: auto leasen bij Albert Heijn

donderdag 16 april, 2015

LeasePlan Nederland lanceert vandaag op de AutoRAI een nieuwe private leaseactie: van maandag 27 april tot en met zondag 3 mei kan er een Hyundai i10 of i20 een private lease overeenkomst afgesloten worden bij één van de 35 filialen van Albert Heijn XL. Volgens LeasePlan zal het aantal consumenten dat privé een auto least, dit jaar verdubbelen.

leaseplan_AHIn dezelfde periode wordt de actie ook aangeboden bij de drie LeasePlan Occasion Centers in Breukelen (A2), Veghel (A50) en Moordrecht (A20). Consumenten rijden de Hyundai i10 vanaf € 149,- per maand, de i20 vanaf € 199,- per maand. Beide modellen zijn leverbaar in drie uitvoeringen in diverse kleuren. Reparatie en onderhoud van de auto’s verloopt via de officiële Hyundai dealers.

“Private lease stelt huishoudens in staat om een nieuwe en betrouwbare eerste of tweede auto te rijden tegen lagere kosten dan bij het gebruik van een zelf aangeschafte auto. Vooral kleine, betaalbare auto’s zijn erg gewild”, aldus Martijn Versteegen, woordvoerder van LeasePlan Nederland.

Consumenten krediettoets

Het private lease contract is inclusief reparatie en onderhoud, banden, verzekering (€300,- eigen risico), schadeherstel, wegenbelasting en pechhulp in heel Europa. Consumenten die een private leasecontract af willen sluiten, moeten minimaal drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Een consumenten krediettoets vormt onderdeel van de overeenkomst.

LeasePlan verwacht dat het aantal privé geleasde auto’s rond 2020 veel hoger zal liggen dan de 100.000 gestelde exemplaren in het rapport van het ING Economisch Bureau. “Dit komt door een combinatie van factoren. Denk aan de steeds hogere bijtelling voor zakelijke leaserijders, de opkomst van mobiliteitsbudgetten en de groeiende zzp-markt. Dit zijn allemaal aspecten die ervoor zorgen dat private lease steeds aantrekkelijker wordt”, aldus Versteegen.

De groeiende populariteit van private lease zal op den duur zorgen voor een verschuiving in de verhouding tussen zakelijke en private lease binnen het wagenpark. Aan de achterkant verandert er voor een leasemaatschappij als LeasePlan echter weinig. Versteegen: “Een leaseauto blijft een leaseauto en wat ons betreft kan iedereen leasen.”

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: LeasePlan