TotalEnergies levert 2.200 nieuwe laadpunten aan Amsterdam

maandag 14 juni, 2021

De gemeente Amsterdam heeft de concessie voor de uitbreiding van haar openbare laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV) gegund aan TotalEnergies. Het gaat om 2.200 laadpunten die in het najaar van 2022 geïnstalleerd moeten zijn.

Deze installatie van 1.100 laadpalen – elk uitgerust met twee laadpunten – zal een impuls geven aan het Actieplan Schone Lucht van de gemeente Amsterdam, dat tot doel heeft om vanaf 2030 volledig uitstootvrij vervoer te realiseren. Een van de belangrijkste uitdagingen van deze ambitie, is het faciliteren van voldoende laadpunten om de sterke groei van elektrische voertuigen te ondersteunen.

Het uitbreiden van het laadnetwerk vindt deels plaats op basis van verzoeken vanuit elektrische rijders. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een data-gestuurde aanpak, waarbij de belasting van het huidige laadnetwerk wordt gemonitord. Wanneer de laadvraag op het huidige laadnetwerk hoog wordt, worden laadpalen proactief bijgeplaatst. Op die manier zorgt TotalEnergies dat er altijd genoeg laadpunten zijn om aan de laadvraag te voldoen. Om verder vorm te geven aan de benodigde opschaling en de groeiende laadvraag, zullen ook zo veel mogelijk clusters van laadpalen worden geplaatst in Amsterdam.

100% hernieuwbare elektrische oplaaddiensten

Volgens Alexis Vovk, President for Marketing & Services bij TotalEnergies, stelt de samenwerking met Amsterdam TotalEnergies in staat om haar transformatie naar een breed energiebedrijf verder te versnellen. “We committeren ons eraan om 100% hernieuwbare elektrische oplaaddiensten en gebruikerservaring te leveren, afgestemd op hun verwachtingen. Dit aanbod komt boven op de multi-energy mobiliteitsdiensten die TotalEnergies al levert aan haar klanten in heel Nederland.”

TotalEnergies is al de grootste EV-laadoperator in de Metropoolregio Amsterdam (MRA-Elektrisch), die de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht omvat, met meer dan 6.500 laadpunten in gebruik en toegankelijk voor het publiek. TotalEnergies is actief in de exploitatie van de laadinfrastructuur in belangrijke Europese hoofdsteden en stedelijke gebieden: Londen (Source London), Parijs (Bélib’) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (België), alsook in het B2B-segment in Duitsland.

Deze nieuwe concessie van de gemeente Amsterdam versterkt de positie van TotalEnergies als belangrijke speler op het vlak van elektrische mobiliteit in Europa. De onderneming zet hiermee haar ontwikkeling in grote Europese steden voort, in lijn met haar ambitie om tegen 2025 meer dan 150.000 laadpunten voor elektrische voertuigen te exploiteren.

Lees hier ons eerdere interview met Paul de Winter van Total over hoe het bedrijf gezamenlijk met klanten ‘vol in de energietransitie’ duikt.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Total