MultiTankcard: overal mobiel betalen bij tankstations

dinsdag 15 juni, 2021

MultiTankcard wil als eerste mobiliteitspasaanbieder dekking bieden voor mobiel betalen bij alle tankstations in Nederland. Dus binnen afrekenen hoeft dan niet meer. Deze in-app-betaalmogelijkheid kan als eerste gebruikt worden bij de tankstations van Tamoil, andere maatschappijen volgen later dit jaar.

Het unieke van de app van MultiTankcard is dat deze uiteindelijk uitgerold kan worden over alle 4.200 tankstations in Nederland. En dat is best bijzonder, ook internationaal, benadrukt Patrick Roozeman, algemeen directeur van MultiTankcard. “Een aantal benzinemerken heeft inmiddels een eigen app voor mobiel betalen. Maar daarmee kan de automobilist alleen bij dit ene merk terecht. Met MultiTankcard kan je straks overal terecht.”

Kilometerstanden onthouden onderweg naar de kassa, wachten in een lange rij, het is straks allemaal niet meer nodig. Want zo makkelijk werkt het: open de app vanuit de auto, toets de kilometerstand, de pincode, de gewenste soort benzine en het nummer van de pomp in en accordeer de transactie. Stap dan uit om te tanken. “De traditionele tankpas werkt nog altijd prima en veilig met een magneetstrip, maar wij leven nu wel in 2021. Als je innoveert, dan beter in één keer goed”, aldus Roozeman.

Leaserijders

Samenwerkingspartner bij de uitrol van mobiel betalen is TSG Netherlands, aanbieder van geïntegreerde betaaloplossingen (MobyPay). De in-app-betaalmogelijkheid kan nu als eerste gebruikt worden bij de circa 200 tankstations van Tamoil. In het derde en vierde kwartaal van dit jaar sluiten andere ketens aan en de verwachting is dat de dekking tegen het jaareinde 40-50% is. Roozeman: “Maar we gaan voor een 100% landelijk dekkend betaalnetwerk binnen afzienbare tijd. Daar werken we keihard aan.”

Automobilisten zien in de locator in de app of een tankstation deelneemt. Ook als je de app opent en een station neemt deel, dan zie je automatisch de in-app betaaloptie verschijnen. De in-app-betaalmogelijkheid is vanaf nu beschikbaar voor werknemers, mkb’ers en zzp’ers met een MoveMove-pas van MultiTankcard. Na de zomer is de app ook beschikbaar voor alle leaserijders met de MultiTankcard-pas.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: MultiTankcard