ANWB gaat groene energie leveren tegen kostprijs

woensdag 16 juni, 2021

De ANWB introduceert in samenwerking met EnergyZero de pilot ANWB Energie: groene stroom en gas uit Nederland tegen de werkelijke kostprijs. Met de elektrische auto als het stralend middelpunt van de duurzame energievoorziening.

ANWB Energie zegt de beschikbare groene stroom uit wind- en zonne-energie toegankelijk te maken tegen een eerlijk en transparant tarief. Het wil hiermee de overstap naar elektrisch (rijden) voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken en houden. ANWB Energie werkt met een abonnement, maar zonder winstmarge op verbruik en onnodige opslag, en is maandelijks opzegbaar zonder boete, aldus de ANWB.

Daarbij is het de ambitie dat de elektrische auto het stralend middelpunt wordt van de duurzame energievoorziening, meldt het persbericht. “Een volle autobatterij van 64kWh is goed voor ruim een week aan energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Wie slim laadt, kan in de toekomst zijn elektrische auto gebruiken als eigen energieopslag. Op momenten dat er veel vraag is, kun je dan zelfs energie leveren aan de buren of verkopen op het stroomnet. Miljoenen elektrische auto’s die samen een energiecentrale van 2030 vormen, van onze ANWB-leden zelf. Dat is wat ons voor ogen staat”.

ANWB schetst dat er tegen 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s rondrijden. Maar ANWB Energie is er ook voor leden zonder elektrische auto. De club stelt dat er dan ook bespaard kan worden op de elektriciteitsrekening. Die besparing loopt dan verder op met een EV mits die buiten de drukke uren wordt opgeladen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: ANWB