400 Toyota’s Proace Electric voor DHL

woensdag 16 juni, 2021

Toyota gaat in Nederland 400 exemplaren van zijn Proace Electric leveren aan DHL Parcel, dochteronderneming van Deutsche Post DHL, het grootste logistiekbedrijf ter wereld. De volledig elektrische bestelbus zal worden gebruikt door de pakketbezorgers.

De aanschaf van de 400 Toyota’s Proace Electric (uitvoering: Long Worker Extra Range Live met navigatie) maakt deel uit van een omvangrijke duurzame investeringsagenda van DHL. Het schreef een aanbesteding uit speciaal voor eVans, gewonnen dus door Toyota. DHL Parcel heeft als doel om in 2025 volledig emissievrij te bezorgen bij Nederlandse consumenten.

Met een laadvolume tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.275 kg kan de Toyota Proace Electric praktisch alles vervoeren, volledig emissieloos. Het accupakket van 75 kWh kan via de CCS2-aansluiting bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW in ongeveer tien minuten met 100 kilometer rijbereik opgeladen worden. Er kan ook met wisselspanning geladen worden, zowel met 1 fase tot 7,4 kW (32A) als met 3 fasen tot 11 kW (16A). Iedere Proace Electric is uitgerust met een laadkabel om via het stopcontact te laden en een kabel om 1- of 3-fasen te laden.

De Toyota Proace Electric is leverbaar vanaf 29.995 euro (netto catalogusprijs, ex. btw). Dat is inclusief een garantietermijn van 5 jaar tot 200.000 kilometer. Op het accupakket bedraagt de garantie zelfs 15 jaar tot 1 miljoen kilometer (tot 75 procent van de oorspronkelijke capaciteit, mits in onderhoud bij de Toyota dealer).

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Toyota, Toyota Proace Electric