Hitachi Capital Mobility gaat verder als MHC Mobility

woensdag 30 juni, 2021

Leasemaatschappij Hitachi Capital Mobility Netherlands gaat per 1 juli verder onder de naam MHC Mobility Nederland en opent een vierde vestiging in Nederland. De rebranding volgt op de fusie van het Japanse moederbedrijf Hitachi Capital Corporation en Mitsubishi UFJ Lease and Finance Company Limited.

Gert Veenstra, CEO van MHC Mobility

De focus van het nieuwe moederbedrijf ligt op mobiliteit en daarom zal MHC Mobility groeien, zo meldt althans het persbericht. In de loop van dit jaar moet een vierde vestiging in Zuidoost Nederland de deuren openen, naast de bestaande locaties in Rotterdam, Groningen en Heerhugowaard. Daarnaast komt er een nieuwe internationale vestiging: na de overname van het Belgische Mobilease in 2019 wordt er dit jaar een kantoor in Luxemburg geopend.

CEO blijft Gert Veenstra, in een interview met TrendsinAutoleasing eind vorig jaar vroeg hij zich openlijk af hoe je als leasemaatschappij relevant blijft, ook in 2030. De leasemaatschappij heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld op het gebied van fietslease, deelmobiliteit en Mobility-as-a-Service. Veenstra: “De mobiliteitsbehoefte is aan het veranderen, zowel door overheidsstimulatie en het aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Wij zien een andere vraag ontstaan bij onze klanten en zijn er klaar voor om totale mobiliteitsoplossingen te bieden en te regisseren. We hebben passende oplossingen voor de ZZP’er, consumenten maar ook voor het MKB en het grootbedrijf. Als MHC Mobility denken wij internationaal maar acteren we lokaal. Onze klant is altijd het uitgangspunt voor ons.”

Alle Europese dochtermaatschappijen van Mitsubishi HC Capital Inc. gaan verder onder de paraplu MHC Mobility. MHC Mobility Nederland heeft zustermaatschappijen in België, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Polen, Slowakije en Tsjechië.

Categorie: Geen categorie
Labels: Hitachi Mobility, MHC Mobility