MyWheels en Juuve bundelen krachten

donderdag 1 juli, 2021

Deelauto-aanbieders MyWheels en Juuve fuseren en zijn daarmee, naar eigen zeggen, hard op weg om de nummer 1 positie op de deelmarkt te veroveren. In totaal hebben de partijen 1700 deelauto’s op de weg.

Karina Tiekstra van MyWheels en Niki Sie, van Juuve

Scale-ip MyWheels is het afgelopen jaar met 400 procent gegroeid. Het heeft geprofiteerd van de pandemie waarin de vraag naar deelauto’s onder consumenten explosief is gegroeid. Deze trend, die vooral te zien is bij stedeling tussen de 25-40 jaar, lijkt onomkeerbaar, stelt MyWheels. Juuve is een relatieve nieuwkomer in de markt maar heeft al een sterke positie in Rotterdam en Utrecht. Hun 100 deelauto’s brengt het totaal nu op 1700 die allemaal via de app van MyWheels te gebruiken zijn. Ongeveer de helft van die deelauto’s is elektrisch.

Volgens Karina Tiekstra, CEO van MyWheels, maakt het samengaan van beide bedrijven de aanbieder niet alleen sterker, maar wordt er ook meer impact gemaakt. “Wij laten zien dat deelvervoer aantrekkelijk is en betaalbaar. Voor iedereen die wel mobiel wil zijn zonder zelf een auto te bezitten. Onze focus ligt op elektrische auto’s, want zo milieubewust mogelijk rijden vinden we belangrijk.”

Volgens haar zijn er maar 1 miljoen auto’s nodig om Nederland bereikbaar te houden. “Alle ruimte die we nu voor 9 miljoen auto’s hebben gecreëerd, kan dan voor een groot deel anders worden ingericht.”

Niki Sie, Co-founder en CEO van Juuve, is ervan overtuigd dat de deelauto voor steeds meer mensen een aantrekkelijk alternatief wordt. Ook al getuige de forse groei in de vraag naar deelmobiliteit. “In steden hebben we veel ruimte gemaakt voor auto’s en vervoer. Gemiddeld bestaat een stad voor 10 procent uit parkeerplekken en 40 procent uit wegen. Door autodelen houden we mensen mobiel en steden leefbaar. We hebben dan veel minder ruimte nodig voor auto’s.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Juuve, MyWheels