NewMotion wordt voorkeursleverancier LeasePlan

woensdag 7 juli, 2021

Laadbedrijf NewMotion is door LeasePlan geselecteerd als voorkeursleverancier van EV-laadpunten voor Europa. NewMotion gaat LeasePlan-klanten voorzien van EV-laadoplossingen voor thuis, op het werk en onderweg.

Eerder dit jaar bereikte NewMotion, onderdeel van Shell, de mijlpaal van 200.000 laadpunten in 35 Europese landen, een verdubbeling van het aantal laadpunten in het publieke laadnetwerk in twee jaar tijd. Door de samenwerking met NewMotion krijgen LeasePlan-klanten nu toegang tot een van de grootste laadnetwerken in Europa.

Voor het laden onderweg krijgen EV-rijders de LeasePlan laadpas en app van NewMotion waarmee ze (internationaal) bij alle publieke laadpunten kunnen laden. Ook is er de toegang tot de online tools die real-time informatie geven over beschikbaarheid en de laadsnelheden van publieke laadpunten.

1,9 miljoen voertuigen

Melanie Lane, CEO van NewMotion, zegt trots te zijn om een van Europa’s grootste leasebedrijven te ondersteunen bij het opschalen van e-mobiliteit. LeasePlan wil in 2030 een CO2-neutrale vloot realiseren, de leasemaatschappij heeft ongeveer 1,9 miljoen voertuigen in beheer. “De afgelopen tien jaar hebben we gezien dat steeds meer mensen overstappen op EV’s, en dat er ook steeds meer belangstelling is van bedrijven om dit te faciliteren. Om de overgang voor zowel bedrijven als hun werknemers naadloos te laten verlopen, hebben bedrijven een slim laadecosysteem nodig dat hen helpt bij het monitoren en controleren van hun laadactiviteiten. We zijn er trots op dat we LeasePlan kunnen ondersteunen bij het behalen van haar emissievrije doelstelling voor haar wagenpark in 2030.”

In de eerste fase van de uitrol zullen LeasePlan-klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden gebruik kunnen maken van de laadtechnologie van NewMotion, waarna een uitrol in andere Europese markten zal plaatsvinden. De samenwerking met LeasePlan is een belangrijke stap voor NewMotion in het ondersteunen van de wereldwijde ambitie om in 2025 meer dan een half miljoen laadpunten te exploiteren voor bedrijven, wagenparken, op retaillocaties en bij klanten thuis.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: LeasePlan, NewMotion