Volvo integreert EasyPark in infotainmentsysteem

donderdag 15 juli, 2021

Volvo Cars integreert de app van EasyPark op alle Volvo’s waarvan het infotainmentsysteem draait op Android Automotive OS. Het moet parkeren eenvoudiger maken; de parkeerssessie stopt bovendien automatisch als de auto de parkeerplek verlaat.

Volvo Cars en EasyPark maken betalen voor parkeren eenvoudiger

De integratie is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Volvo Cars en EasyPark, het bedrijf achter Europa’s populairste parkeerapp. De EasyPark-app bedient momenteel meer dan 10 miljoen gebruikers en kan worden gebruikt om te betalen voor parkeren op straat, op parkeerterreinen en in parkeergarages in meer dan 3.200 steden in 25 landen.

Volautomatische parkeersessies zijn door de integratie bovendien mogelijk in geselecteerde garages, waarbij de auto zelf start, eindigt en betaalt voor het parkeren met behulp van cameratechnologie. Maar in alle gevallen verdwijnen ‘kleine parkeerergernissen’, zoals Jonas Engström, Head of Strategy and Business Ownership bij Volvo Cars, het noemt. “Velen van ons hebben dit scenario wel eens meegemaakt: het is een hectische dag, je stapt in je auto en vertrekt – en een paar uur later realiseer je je dat je vergeten bent je parkeersessie te beëindigen. Met de functies van EasyPark nemen we het risico weg dat je te veel betaalt voor parkeren, terwijl we er ook voor zorgen dat bestuurders hun auto handig kunnen parkeren zonder gebruik te hoeven maken van een parkeermeter of een smartphone.”

Categorie: Parkeren
Labels: EasyPark, Volvo