Laden als feest: Porsche introduceert laden op de mooiste locaties

donderdag 15 juli, 2021

Porsche wil met haar Destination Charging het laden an sich tot een feest maken. Het zet daarom eigen laadpalen neer bij exclusieve restaurants, toonaangevende musea en golfclubs doorheen het hele land.

De eerste twee Porsche Destination Charging laadpunten van Nederland zijn in gebruik genomen bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom op de Veluwe en Landgoed de Salentein in Nijkerk. Het laadvermogen van de eigen vormgegeven palen bedraagt 11 kW. Het toetje van een lunch of een diner is daarmee altijd een flinke uitbreiding van de actieradius.

Daarnaast staan er laadpunten gepland bij Museum Voorlinden in Wassenaar en in het hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe nabij het Park Paviljoen en het Kröller-Müller Museum. Alle (toekomstige) Porsche Destination Charging laadpunten zijn eenvoudig te vinden: ze worden opgenomen in de navigatiesystemen, apps en website van Porsche.

Het netwerk wordt ook internationaal uitgerold, waaronder in Frankrijk. Onder het mom van ‘laden als god in Frankrijk’ is er bijvoorbeeld een laadpunt bij Het Royal Champagne Hotel & Spa in Champillon in de Champagnestreek.

Ook werkt het automerk aan snelladers die eerst bij alle Nederlandse Porsche Centra moeten komen. De eerste uit deze reeks is onlangs in gebruik genomen bij Porsche Centrum Leusden, kort daarna gevolgd door Porsche Centrum Gelderland. Dankzij de output van maximaal 800V/320 kW is het accupakket van een Taycan of Taycan Cross Turismo hier onder ideale omstandigheden in circa 22,5 minuten van 5 naar 80% op te laden. Vijf minuten laden volstaat al om de actieradius met zo’n 100 km te verlengen.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Porsche, Porsche Destination Charging