LeasePlan brengt Arrival naar Europese steden

donderdag 15 juli, 2021

LeasePlan wordt de leasepartner van Arrival, de Britse startup-fabrikant van elektrische bestelauto’s. De leasemaatschappij bestelt daarbij 3.000 van deze elektrische bussen om aan de groeiende vraag van eLCV’s te kunnen voldoen.

Emissievrije leveringen als het Nieuwe Normaal. Zo ziet Tex Gunning, CEO van LeasePlan, het graag. “De vraag naar online winkelen neemt enorm toe maar daarmee ook de uitstoot van de eveneens groeiende aantallen vervuilende dieselbussen. Met deze deal met Arrival kunnen we onze klanten in ieder geval de meest groene en meest innovatieve bestelauto leveren.”

Voor Arrival is de deal met LeasePlan een enorme opsteker. Eind vorig jaar bestelde pakjesbezorger UPS al 10.000 nieuwe Arrivals. Het bedrijf haat er prat op bestelauto’s te leveren met een aanzienlijke lagere TCO waardoor de adoptie van elektrische bestelauto’s flink moet toenemen. De relatief lage prijs van een Arrival wordt mede mogelijk gemaakt door het slimme design- en productieproces dat onder andere plaatsvindt in ‘schaalbare micro-fabrieken’.

LeasePlan heeft een wereldwijde vloot van ongeveer 1,9 miljoen voertuigen. Bijna 1 op de 4 LeasePlan-voertuigen is een LCV (Light Commercial Vehicle). De ambitie van LeasePlan is om tegen 2030 een netto nul-uitstoot van zijn gefinancierde vloot te bereiken.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Arrival, LeasePlan