WeGo meldt groei van autodelen in ‘warme kring’

woensdag 28 juli, 2021

Bij deelplatform WeGo zijn inmiddels zo’n 7.000 deelauto’s aangesloten die in besloten kring worden gebruikt. Het grootste gedeelte zijn poolauto’s van bedrijven die door werknemers kunnen worden gebruikt.

De ‘heatmap’ van deelauto’s in ‘warme kring’ aangesloten op het WeGo-platform

WeGo ziet bij veel van die bedrijven dat de traditionele leaseauto plaats maakt voor een deel- of poolauto die door meerdere medewerkers kan worden gebruikt. Maar van die 7.000 deelauto’s die in ‘warme kring’ worden gedeeld, zitten ook de straatinitiatieven, waarbij mensen die bij elkaar in de buurt wonen via een organisatie (vaak een coöperatie) 1 of meerdere deelauto’s in de wijk ter beschikking hebben. “Hetzelfde zie je ook steeds vaker bij appartementencomplexen, al is het hierbij meestal de vastgoedbeheerder of projectontwikkelaar die het autodelen faciliteert. Het doel is bij beide hetzelfde: minder blik op straat, minder kosten voor de bewoners, maar wel mobiliteit, én een sterkere sociale cohesie”, aldus WeGo.

Zowel de poolauto’s van bedrijven, als de ter beschikking gestelde auto’s in de wijken, worden intensief gedeeld en rijden vaak meerdere keren per dag met een andere bestuurder. Deze deelauto’s bevinden zich overigens niet alleen in grote steden, maar zijn in het hele land aanwezig.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: WeGo