Pon Holding en VW Group nemen Europcar over

vrijdag 30 juli, 2021

Volkswagen Group en Pon Holdings hebben, samen met vermogensbeheerder Attestor, Europcar Mobility Group overgenomen. In de komende jaren moet Europcar transformeren tot een innovatief platform voor Volkswagen en haar partners, waarmee in heel Europa toonaangevende mobiliteitsdiensten aangeboden kunnen worden.

Met de overname is zo’n 2,9 miljard euro gemoeid. Volkswagen krijgt een belang van 66 procent, de rest gaat naar Pon en Attestor. Europcar is actief in zo’n 140 landen met ruim 3.500 vestigingen en heeft een park van meer dan 350.000 voertuigen (stand in 2019) en bedient daarmee ruim 5 miljoen klanten per jaar. Overigens was de Duitse autofabrikant tot 2006 al eigenaar van Europcar, maar heeft dat toen verkocht aan een investeringsbedrijf.

Volgens Volkswagen biedt de overname nu een prima kans om uit te groeien tot een toonaangevend mobiliteitsplatform. Nieuwe en innovatieve mobiliteitsdiensten moeten het licht zien om te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten die verder gaan dan autobezit. In het persbericht wordt benadrukt dat Europcar ‘autonoom’ zal blijven: noch Volkswagen noch het consortium zal Europcar volledig controleren.

Volgens de CEO van de Volkswagen Group, Herbert Diess, is het bouwen aan dit nieuwe mobiliteitsplatform een topprioriteit in de onlangs NEW AUTO-strategie. “Europcar met zijn expertise op het gebied van fleetmanagement en het sterke netwerk van vestigingen onze ambitieuze doelstellingen voor mobiliteitsdiensten helpen versnellen.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Europcar, Europcar Mobility Group, Pon Holdings