AutoleaseWereld failliet?

maandag 20 april, 2015

Berichten over het faillissement van de online titel AutoleaseWereld blijken voorbarig. De titel blijkt (wederom) ondergebracht te zijn in een andere BV: Cross Media Publishers.

faillietAanleiding van de berichtgeving over het faillissement kwam van de curator van de BV Zakelijke Uitgeef- en Exploitatiemaatschappij. Die meldde het faillissement aan de voormalige hoofdredacteur van AutoleaseWereld die nog een vordering heeft op deze BV (als uitgever van AutoleaseWereld). De rechtszaak zou 21 mei dienen voor de Rechtbank Lelystad.

De titel AutoleaseWereld blijkt nu al enkele maanden geleden ondergebracht te zijn in een nieuwe BV: Cross Media Publishers. De advocaat van de schuldeiser was daarvan niet op de hoogte gesteld. Het is de zoveelste switch: tot 2014 was Vakwereld BV de uitgever. Eerder deze maand heeft de eigenaar de BV Zakelijke Uitgeef- en Exploitatiemaatschappij failliet laten verklaren.

Met de curator wordt nu overlegd over een oplossing. Van een vermeend ‘disfunctioneren’ van de oud-hoofdredacteur, zoals de eigenaar van Cross Media Publishers beweert, is volgens de schuldeiser geen sprake. Wat dat betreft werd vol vertrouwen uitgekeken naar de rechtszaak, die vanwege de ontwikkelingen vooralsnog is afgelast.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten