SHARE NOW lanceert twee deelauto-hubs in Rotterdam

woensdag 1 september, 2021

Free-floating autodeler SHARE NOW opent vandaag twee hubs voor haar elektrische deelauto’s in Rotterdam. Het zijn de eerste stappen buiten Amsterdam; gebruikers kunnen nu ritten maken tussen Amsterdam en Rotterdam.

Een deelauto uit Amsterdam kan ook in één van de Rotterdamse hubs worden achtergelaten en de voertuigen uit de hubs kunnen gebruikt worden voor ritten in omgeving Rotterdam of zelfs naar een bestemming in het buitenland. Vanaf de twee hubs kunnen gebruikers de deelauto‘s eveneens per minuut, uur of dag huren en een auto vooraf reserveren. Beide hubs bieden vijf parkeerplaatsen met laadpalen aan.

Share Now heeft, volgens eigen opgave, in Amsterdam een vloot van zo’n 350 volledig elektrische Fiat 500e’s, BMW i3’s en smart EQ fortwo’s en 98.000 gebruikers.

De hubs vormen onderdeel van een pilot van de gemeente Rotterdam en zijn in samenwerking met APCOA PARKING tot stand gekomen. Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland, zegt blij te zijn met de samenwerking. “De overgang naar duurzame mobiliteit krijgen we alleen voor elkaar als mobiliteitsaanbieders, gemeenten en steden samenwerken.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Share Now