Nederlandse Automotive industrie pakt uit op IAA München

dinsdag 7 september, 2021

De Nederlandse Automotive industrie staan dit jaar met 13 bedrijven op het Holland High Tech Paviljoen op de IAA Mobility in München dat gisteren de deuren opende. Volgens organisator RAI Automotive Industry NL laat de Nederlandse industrie aan de rest van de wereld zien waarom zij de ‘vooraanstaande speler’ is in de automotive industrie.

Albie van Buel, directeur RAI Automotive Industry NL benadrukt dat belangrijke innovaties op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en ICT door Nederlandse bedrijven worden ontwikkeld. “Een nieuwe auto, bestelwagen of truck bestaat voor zo’n 85 procent uit onderdelen die door een externe toeleverancier worden ontwikkeld en geproduceerd. Denk aan chips, versnellingsbakken, aandrijf- en uitlaatsystemen, schuifdaken, verlichting en software. Dertien van deze toonaangevende spelers en leden van RAI Vereniging hebben zich aangesloten bij het Holland Hightech Paviljoen.”

Het succes is ook te danken danken aan de unieke nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid, schetst Van Buel. De Automotive Campus in Helmond, de High Tech Campus en de Brainport Industries Campus in Eindhoven zijn hier voorbeelden van. Alle partijen werken aan een innovatief ‘ecosysteem’.

20 miljard euro

De bedrijven die bij RAI Automotive Industry NL zijn aangesloten produceren in Nederland jaarlijks voor circa 20 miljard euro aan producten en diensten die (indirect) worden gebruikt in de auto- en truckindustrie. In totaal werken in Nederland zo’n 50.000 mensen in de Automotive industrie.

Nieuw aan de IAA dit jaar is dat naast de traditionele focus op nieuwe personenauto’s, steeds meer aandacht is voor mobiliteit in brede zin. Hiermee laat ook de IAA zien dat mobiliteit niet alleen meer draait om het vervoersmiddel zelf, maar juist om het centraal stellen van de reiziger via slimme integratie en onderlinge aansluiting van alle vervoersmiddelen.

Categorie: Evenementen
Labels: IAA Mobility, RAI Vereniging