Shuttel biedt deel- en huurauto’s aan van SIXT

donderdag 9 september, 2021

De 145.000 gebruikers van de zakelijke mobiliteitskaart van Shuttel kunnen vanaf vandaag de deel- en huurauto’s van SIXT gebruiken. Het gebruiksgemak van Shuttel moet voor veel mensen de drempel verlagen om eens een deelauto te pakken, zo is de gedachte erachter.

Doordat veel bedrijven en werknemers kiezen voor een combinatie van werken op kantoor en vanuit huis, zijn standaard OV-abonnementen en autolease-contracten niet meer passend, stellen Shuttel en Sixt. Bovendien geldt vanaf 1 januari 2022 de regel dat reiskosten alleen nog vergoed zullen worden op basis van daadwerkelijk gebruik. Het moet allemaal zorgen voor een vlucht in het gebruik van deelauto’s.

De deel- en huurauto’s van SIXT zijn een aanvulling op het brede assortiment aan vervoersmiddelen die de klanten van Shuttel kunnen gebruiken voor hun reizen in Nederland. Shuttel houdt alle transacties online bij, wat moet leiden tot beduidend minder administratie- en mobiliteitskosten voor werkgevers en zelfstandigen. Alle deelauto’s van SIXT zijn 100% elektrisch, wat een gunstig effect heeft op de luchtkwaliteit in steden en bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Routinematig

Volgens Klaas Pieter Roemeling, directeur van Shuttel, zal de behoefte naar mobiliteit de komende jaren verder toenemen, in ieder denkbaar scenario. “Maar de manier waarop moet anders: nog steeds wordt 75% van de gemaakte kilometers met de (eigen) auto gemaakt, veelal in de spits. Ons mobiliteitsgedrag is veelal routinematig. De oplossing is dat we meer gaan combineren met openbaar vervoer, de elektrische fiets én deelvervoer. Om de CO2-uitstoot voor zakelijk reizen terug te dringen en mobiliteit in de toekomst ook toegankelijk te houden zullen we schoner, anders en minder moeten gaan reizen. De samenwerking tussen SIXT en Shuttel zal hierin een stap zijn in de goede (groene) richting.”

Karen van den Boom, algemeen directeur van SIXT Benelux, denkt dat het gebruiksgemak van Shuttel voor veel mensen de drempel zal verlagen om eens een deelauto te pakken. “En dat heeft veel voordelen: het gebruik van deelauto’s zorgt ervoor dat het aantal ‘eigen auto’s’ afneemt en dat levert onder andere parkeer- en ruimtewinst op in steden.”

De samenwerking tussen Shuttel en SIXT brengt twee Nederlandse marktleiders samen: sinds de start in 2014 is Shuttel uitgegroeid tot de grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitskaarten; SIXT is de grootste aanbieder van free floating deelauto’s.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Shuttel, Sixt