Slimme laadpolossing PowerD en ev-besteller Ebusco winnen AIA 2021

donderdag 23 september, 2021

PowerD en Ebusco 3.0 zijn de winnaars van de Automotive Innovation Award 2021. PowerD, een slimme laadoplossing voor wagenparkbeheerders, won de categorie services en Ebusco 3.0, een elektrisch aangedreven bus dat door het gebruik van composiet dat 33 procent lichter is, liet de overige inzendingen in de categorie Technology achter zich.

Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende prijst niet alleen de winnaars, maar nadrukkelijk alle inzendingen, want juist in deze turbulente tijd is innoveren op het gebied van duurzame mobiliteit belangrijker dan ooit.

Juryvoorzitter Balkenende (midden) met Oscar Westerhof van PowerD en Peter Bijvelds van Ebusco (rechts)

Het is de vierde keer dat de prestigieuze Automotive Innovation Award wordt uitgereikt, het tweejaarlijks eerbetoon aan de innovatiekracht van de automotivesector in Nederland. De inzendingen zijn in 2021 verdeeld in twee categorieën. In de categorie Services werd PowerD winnaar en liet daarmee ALD Move van ALD Automotive en Hazard Warnings van TomTom achter zich.

De vakjury over PowerD: “PowerD is een slimme laadoplossing voor wagenparkbeheerders. Door allerlei aspecten te koppelen garandeert PowerD honderd procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt de service berijders en wagenparkbeheerders. Het levert niet alleen een lagere energierekening op voor de klant, maar zorgt ook voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet. Kortom, PowerD is een service die voordelen biedt voor de gebruiker én zorgt voor schoner en slimmer energiegebruik. Een terechte winnaar volgens ons.”

De jury over de elektrische bestelauto: “Ebusco kennen we, de Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven. Openbaar vervoer is immers duurzaam, duurzaam openbaar vervoer is de volgende stap. Ebusco 3.0 laat zien dat Nederland op dit gebied vooroploopt.”

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Automotive Innovation Award