Diederik Samsom opent vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel

dinsdag 28 september, 2021

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom opent niet alleen op dinsdag 12 oktober de vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, maar is ook keynote spreker. Dat meldt de organisatie vandaag.

Diederik Samson opent Zero Emission | Ecomobiel. photo by: (www.studio9photography.nl)

Samsom gaat als spreker in dialoog met de vertegenwoordigers van ‘s lands meest betrokken sectoren: Steven van Eijck van RAI Vereniging, Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, Doekle Terpstra van Techniek Nederland, Marjolein Demmers van Natuur & Milieu en Theo Henrar van FME.

Samson zal ook het zogenaamde Fit for 55 maatregelenpakket toelichten. Dit pakket geeft invulling aan de klimaatwettelijke doelstelling om voor 2030 een reductie van de netto broeikasgas-uitstoot van ten minste 55 procent ten opzichte van het niveau van 1990 te realiseren. De maatregelen hebben vergaande gevolgen voor vrijwel alle bedrijven en personen in Nederland. Economisch gezien, biedt het hen ook kansen.

De verwachting is dat een groot deel van het Fit for 55 pakket al op 1 januari 2023 in werking treedt. Weinig tijd dus om bedrijfsprocessen aan te passen teneinde de stijgende kosten voor CO2-uitstoot te vermijden.

De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerk-events in het kader van de energietransitie. In de volledig gevulde Brabanthallen vinden van 12 tot en met 14 oktober Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, PREFAB en Industrial Heat & Power plaats, met daarbij een inhoudelijk programma van zo’n 200 workshops, seminars en congressen.

Meldt u hier (gratis) aan voor de vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel in de Brabanthallen in Den Bosch. Aanvang: dinsdag 12 oktober om 10:00 uur – deuren open om 09:30 uur.

Lees hier ons eerdere interview met de organisatoren van Zero Emission | Ecomobiel en waarom hun ‘holistische aanpak’ werkt

Categorie: Evenementen
Labels: Zero Emission | Ecomobiel