ULU achter nieuwe OHRA kilometerverzekering

dinsdag 5 oktober, 2021

Verzekeraar OHRA lanceert vandaag een kilometerverzekering voor mensen die weinig rijden. Het werkt daarbij met prepaid bundels van 1.000 kilometer. ULU is de telematicapartij die dit mogelijk maakt.

Uit onderzoek van OHRA moet blijken dat bijna de helft van de Nederlanders (47%) die de afgelopen 1,5 jaar minder zijn gaan rijden door corona, verwacht dat hun aantal kilometers niet meer zal toenemen. Dat terwijl minder rijden al voor de pandemie in gang was gezet.

Volgens Claudia Stewart, directeur schadeverzekeringen bij OHRA, rijden mensen dus veel minder en staan 2e auto’s regelmatig stil. “Waarom zou men dan nog wel de volle premie betalen? Net als bij telefoonbundels geven we mensen nu de mogelijkheid om per 1.000 kilometer een relatief lage bundelprijs te betalen. Dit loont ten opzichte van een standaard autoverzekering als je tot ongeveer 5.000 kilometer per jaar rijdt, dus 5 bundels van 1.000. En voor sommige autogebruikers, afhankelijk van hun situatie, kan dit omslagpunt zelfs bij 7.000 kilometer liggen.”

Uit het onderzoek blijkt verder dat het voor 4 op de 10 Nederlanders haalbaar lijkt om niet meer dan 7.000 kilometer per jaar te rijden met minimaal 1 van de auto’s die ze bezitten.
Met de kilometerverzekering speelt de verzekeringsmaatschappij in op de trend van ‘alleen maar betalen voor gebruik’. Naast kostenbesparing wil OHRA met de introductie van deze verzekering mensen meer bewust maken van onnodige kilometers en motiveren om hun auto wat vaker te laten staan voor ritjes naar bijvoorbeeld de sportschool of de kinderopvang.

ULU levert met haar mobiliteitsplatform de techniek achter de kilometerverzekering van OHRA. Het bedrijf is ook groot in private lease: directeur Christian Kerssens meldde eerder tegenover TrendsinAutoleasing dat het zo’n 30.000 private leaseauto’s heeft aangesloten in opdracht van leasemaatschappijen.

Lees hier ons eerdere interview met Kerssens en hoe het bedrijf nu hun Fleet Management platform white label aanbiedt aan de markt – inclusief Keurmerk.

Categorie: Geen categorie
Labels: OHRA, ULU