Kia Niro Zakenauto van het Jaar 2022

donderdag 7 oktober, 2021

De Kia Niro is gisterenavond gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2022 tijdens de Driving Business Awards van Automobiel Management. Beste Nieuwkomer van het Jaar werd de ŠKODA ENYAQ iV.

Doorbreken op de zakelijke markt. Dat was het doel dat Kia zich een aantal jaren geleden stelde. Die missie is geslaagd, met een hoofdrol voor de Kia Niro, de bestverkochte auto van Nederland in 2020 en tot en met september 2021. Het succes in de zakelijke markt komt bovenop de toch al sterke positie op de particuliere markt. Kia is daarmee in de eerste negen maanden van 2021 uitgegroeid tot het bestverkochte automerk van Nederland.

De vakjury van de verkiezing Zakenauto van het Jaar is unaniem. “Niemand kan om de Kia Niro heen. Hij is uitgegroeid tot een heuse bestseller en scoort prima in het dagelijks gebruik. Dit merk kent bovendien een stabiele import- en dealerorganisatie, wat zeer belangrijk is voor de zakelijke markt. Deze topnotering is een beloning voor de veranderingen die het merk en dit model in de markt teweeg hebben gebracht. Dat belooft veel voor de toekomstige nieuwe generatie van deze verkooptopper”, zegt Remco Nieuwenbroek, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Automobiel Management.

Aanstormend talent

Léan Verstoep, Managing Director van Kia Nederland, ziet in de prijs de bevestiging dat de hele Kia-organisatie op de goede weg is richting een duurzaam succesvolle toekomst met grensverleggende elektrische auto’s en slimme mobiliteitsoplossingen. “Met onze consistente strategie hebben we een sterke positie op de zakelijke markt verkregen en zijn we dit jaar uitgegroeid tot de nummer 1 van Nederland.”

De ŠKODA ENYAQ iV is uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer 2022, de prijs voor aanstormend talent. “Hoewel de ENYAQ iV pas net een half jaar in Nederland op de markt leverbaar is, en daarmee aan die kwalificatie voldoet, heeft hij zich qua populariteit echter al ruimschoots bewezen,” zegt Tjeerd Tuitel, algemeen directeur van ŠKODA Nederland. “In amper zes maanden tijd en tot en met eind september hebben we al 3.602 ENYAQs iV geregistreerd, waarmee onze eerste elektrische SUV een enorm verkoopsucces is. De onderscheiding ‘Beste Nieuwkomer’ is voor ons daarmee een passende erkenning waar we erg trots op zijn.”

Volgens de vakjury roept de auto ‘positieve geluiden op’, zeker bij leasespecialisten. “Want er komen voor de Tsjechische EV opmerkelijk veel aanvragen voor een offerte binnen. Hij rijdt plezierig, ziet er strak en kwalitatief goed uit en biedt onderhuids de geavanceerde MEB-techniek van de Volkswagen-moeder. Kortom, de ENYAQ scoort op de door de jury beoordeelde criteria consequent hoog.”

Categorie: Leasetoppers
Labels: Kia Niro, Skoda Enyaq iV, Zakenauto van het Jaar