MG breidt elektrisch portfolio uit

donderdag 7 oktober, 2021

MG kwam twee jaar geleden op de markt met een eerste ‘betaalbare’ vol-elektrische auto: de MG ZS. Kort daarop volgde de plug-in hybride EHS. Vandaag kondigt het merk nieuwe ev’s aan, waaronder de eerder getoonde Marvel R Electric.

De nieuwe MG Marvel R Electric

De MG Marvel R Electric, die afgelopen maart werd onthuld, is het nieuwe vlaggenschip van het merk. Binnen enkele weken arriveert deze auto in de showroom. Daarnaast is er ook de vernieuwde ZS met een aanzienlijk grotere actieradius (440 km WLTP). De marktintroductie van de nieuwe MG5 Electric – ’s werelds eerste volledig elektrische stationwagen – staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

Sinds de start slechts twee jaar geleden, is MG nu gevestigd en beschikbaar in zestien Europese landen, terwijl de activiteiten in Zwitserland en Finland binnenkort van start gaan. Inmiddels zijn er in Europa meer dan 200 MG Brand Stores en servicepartners operationeel. Naar verwachting is dit aantal eind 2021 verdubbeld.

De vernieuwde MG ZS EV krijgt een 70 kWh Long Range-batterij

In Nederland zijn er twee uitvoeringen van de Marvel R Electric: de Luxury-uitvoering met twee elektromotoren die de achterwielen aandrijven (gecombineerd vermogen van 132 kW (180 pk) en 410 Nm koppel) en de Performance-versie. Die krijgt een extra elektromotor aan de vooras en heeft permanente vierwielaandrijving (vermogen en koppel van 212 kW (288 pk) en 665 Nm). Beiden zijn ze uitgerust met een 70 kWh-batterij, waarmee de Luxury-uitvoering een actieradius van 402 km (WLTP) laat noteren en de Performance een actieradius van 370 km (WLTP). Met de standaard 11 kW 3-fasen boordlader kunnen klanten rekenen op extra korte laadtijden bij een laadpunt met wisselstroom (AC). Bij een snellaadstation (DC) is de batterij in 43 minuten van 5-80% op te laden met een laadvermogen van maximaal 92 kW.

De Luxury-uitvoering is leverbaar vanaf € 45.985 (fiscale waarde € 44.490). De prijzen van de Performance beginnen bij € 50.485 (fiscale waarde € 48.990).

De nieuwe MG5 Electric; prijzen beginnen onder de 30k!

De exacte prijzen van de nieuwe MG5 Electric zijn nog niet bekend gemaakt, maar beginnen onder de 30.000 euro, belooft MG. Het gaat hier om ‘s werelds eerste volledig elektrische stationwagen met een ruim, praktisch en functioneel interieur. Met een royale bagageruimte van 479 liter die met neergeklapte achterbank kan worden uitgebreid tot bijna 1.400 liter. En ook hier behoort het MG iSMART-connectiviteitssysteem, dat debuteert op de Marvel R Electric, tot de standaarduitrusting.

De voorwielen van de MG5 Electric worden aangedreven door een elektromotor die 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel produceert. De MG5 Electric wordt in eerste instantie aangeboden met een 61,1 kWh-batterij en een actieradius van 400 km (WLTP). In een later stadium zal ook een versie met een 50,3 kWh-batterij worden aangeboden, die een WLTP-actieradius van 320 km biedt. Beide batterijversies kunnen extra snel laden bij een laadpunt met wisselstroom (AC) dankzij de 11 kW 3-fasen boordlader.

Categorie: Leasetoppers
Labels: MG