Fleetkennis en WeGo starten pilot zakelijk autodelen

woensdag 13 oktober, 2021

Fleetkennis start met haar klant Ballast Nedam een pilot voor zakelijke autodelen. Het maakt daarbij gebruik van het platform van WeGo. Want ook fleetkennis ziet als intermediair de vraag naar flexibiliteit en duurzaamheid ten aanzien van de mobiliteit van medewerkers groeien.

Ballast Nedam start als eerste met zakelijk autodelen via fleetkennis. Het bouw- en ontwikkelbedrijf uit Nieuwegein onderzoekt de optimale inzet van deelauto’s voor haar medewerkers. Fleetkennis beheert de voertuigen en met behulp van het platform van WeGo kunnen Ballast Nedam en haar medewerkers maximaal ondersteund worden bij het deelgebruik.

De eerste elektrische deelauto bij Ballast Nedam

Jeffrey Hoffman, directeur van Ballast Nedam: “Met de hybride werkvorm die zijn intrede heeft gemaakt en met de wens om het milieu zo min mogelijk te belasten in het achterhoofd, is het lastig om precies in te schatten waar wij als organisatie goed aan doen met betrekking tot mobiliteit. Je wilt er namelijk wel voor zorgen dat je medewerkers mobiel zijn, maar niet dat er meerdere leaseauto’s stilstaan. Door een beroep te doen op experts zoeken we naar de gepaste mobiliteitsoplossing en kunnen we precies uitzoeken waar wij als organisatie behoefte aan hebben. We kijken na afloop in welke vorm we deze oplossing voort zullen zetten.”

Ook Douwe Olijhoek, commercieel directeur van fleetkennis, ziet mensen meer thuiswerken waardoor er minder kilometers worden gemaakt. “Traditionele leaseauto’s worden niet altijd even effectief ingezet, wat zorgt voor auto’s die veel stilstaan en waar ook nog eens hoge maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Voor Ballast Nedam zochten we daarom naar een andere oplossing. De organisatie schaft zelf een elektrische auto aan, en maakt deze met de technologie van WeGo deelbaar voor een aantal collega’s. Zo kan bijvoorbeeld een enkele auto deelbaar gemaakt worden voor een groep van tien mensen en wordt deze optimaal ingezet.”

Voor WeGo CEO Peter de Jong biedt de pilot een mooie kans om aan beide partijen te laten zien dat zakelijk autodelen veel voordelen biedt. “Zo zijn er bijvoorbeeld geen fysieke sleuteloverdrachten nodig, kunnen medewerkers te allen tijde zelfstandig een voertuig reserveren via hun telefoon en hoeven zij niet meer handmatig de kilometers bij te houden.”

Klik hier voor ons recente interview met Peter de Jong en zijn queeste om volume te brengen in zakelijk autodelen.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Fleetkennis, WeGo